Még a katolikus sajtó sem ismerte fel Ferenc pápa körlevelének üzenetét

Az utóbbi napokban néhány felkavaró eset történt a Katolikus Egyházban:

  • Ferenc pápa bocsánatot kért a szexuális visszaélések áldozataitól és írt egy terjedelmes levelet a világ összes katolikusának a helyzet kezeléséről.
  • Ezután Carlo Maria Viganó érsek lemondásra szólította fel Ferenc pápát, mondván hogy ő is védett egy amerikai bíborost, aki visszaéléseket követett el. Viganó szerint Ferenc pápa visszavont olyan szankciókat, amiket Benedek pápa szabott ki a homoszexuális bíborosra.
  • A pápa érdemben nem reagált a vádakra, miközben több amerikai püspök is kéri ezeknek a kivizsgálását.
  • A National Catholic Register szerint Benedek pápa megerősítette, hogy ő vetett ki szankciókat a bíborosra, mások viszont fake newst kiáltottak.

Hogy mi az igazság? Azt csak Isten tudja. De az biztos, hogy egy nagyon fontos dolgot nem vett észre a katolikus és világi sajtó:

A római pápa imára és böjtre szólított fel minden keresztény hívőt!

Idézi Jézust a levél: „Ezt a fajta tisztátalan lelket [démont] nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel” (Mt 17,21) Ezt Jézus egy démonról állítja, amit az apostolok nem tudtak kiűzni egy holdkórosból. Amikor a tanítványok megkérdezik, hogy ők miért nem tudták kiűzni, ezt válaszolja: „Mert gyenge a hitetek. Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! – odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen. Mindamellett ezt a fajtát nem lehet másképp kiűzni, csak imádsággal és böjttel.” (Mt 17,20-21)

Először azt mondja, erős hittel bármi sikerülhet, de rögtön kiköti: vannak démonok, amiket csak imával és böjttel lehet kiűzni. Nagyon fontos üzenet ez! Bármilyen elszánt és harcias is az ember, akármekkora hegyet elmozdít, néha pont arra van szüksége, hogy magába roskadjon, bűnbánatot tartson, böjtöljön, imádkozzon. Majd ebből visszatérve tudjon lelkileg megújulva és megerősödve cselekedni. A szexuális bűnöket is csak így lehet kezelni. Nagyon ártalmas bűnök ezek, amik eltorzítják a lelket és amiktől nagyon nehéz megszabadulni. Szinte lehetetlen, hacsak nem kezd nagyon masszív imába és böjtölésbe az ember.

Fontoljuk meg Ferenc pápa szavait konzervatívok és liberálisok egyaránt! Ha majd az egész Egyház egyként böjtöl és kiáltja: "Uram irgalmazz!", akkor majd nem a hárítás meg az egymásra mutogatás megy. Akkor majd kivetjük magunkból ezt a démont és tisztán, hitelesen állhatunk meg az Úr előtt és a világ előtt.